Wij zijn IQ Leads

Wat leuk dat je ons wat beter wil leren kennen! Wij vertellen je graag wat meer over onszelf, maar wij leren jou natuurlijk ook graag kennen. Kom dus vooral eens langs bij ons op kantoor! 

Wie zijn wij?

IQ Leads is een team van gemotiveerde online marketeers met expertises in SEO, SEA, email, development en social media advertising experts. Dat betekent dat wij dé full-service online marketing partner zijn voor MKB bedrijven. Bij ons zijn de lijntjes kort waardoor de gehele expertise van ons team altijd tot jouw beschikking staat. Ons team bestaat uit een ijzersterke kern die al jaren meedraait dat we aanvullen met jong talent. In ons team heeft elke expert naast hun hoofd expertise ook verstand van een andere tak van online marketing. Dit zorgt voor een flexibel en betrokken team dat samen een holistische online marketing aanpak creëert voor onze klanten. 

Wij maken gebruik van het vier-ogen principe, dat houdt in dat:

  • Wij elkaar om zo veel mogelijk input vragen
  • Wij wekelijks SEO-klantenoverleg houden
  • Wij maandelijks een algemeen klanten overleg houden 
  • Wij up-to-date zijn van elkaars klanten

Onze werkwijze

Bij onze werkwijze laten we ons leiden door jarenlange ervaring, maar nemen we alleen beslissingen op basis van grondige data-analyse. De valkuil bij online marketingbureaus is dat er té diep de data ingedoken wordt en het stukje menselijkheid achterwege blijft. Daarom hechten wij als team naast data-analyse en ervaring, ook veel waarde aan transparantie en samenwerking. Vanaf het begin van een project zorgen wij ervoor dat er duidelijke afspraken zijn en dat de klant op de hoogte blijft van elke stap. Rapportages en regelmatige updates zorgen ervoor dat onze klanten precies weten wat we doen en waarom. Zo zorgen we ervoor dat iedere investering in online marketing door goede communicatie maximaal rendement oplevert.

Waar worden wij enthousiast van?

Met ons team hebben wij gemerkt dat de vooruitgang die wij kunnen boeken een stuk groter is voor klanten waar wij vaak contact mee hebben. Dat komt doordat wij ons dan echt betrokken voelen bij het bedrijf. Successen van de klant worden dan successen waar wij ook blij van worden en die ons drijven om nog betere resultaten te behalen. We houden van een uitdaging en worden enthousiast van klanten die passie hebben voor hun bedrijf en dat met ons delen. Voor deze klanten wil je altijd een stapje extra zetten, een uurtje extra bellen of dieper de data in duiken.

Wat willen wij bereiken?

Lange samenwerking

Zoals je kunt lezen richten we bij IQ Leads onze werkwijze in op een lange samenwerking met onze klanten. In plaats van te werken met vaste contracten, vertrouwen wij op de kwaliteit van ons werk en de resultaten die we behalen. Wij zijn van mening dat wanneer je echt goede resultaten levert, een vast contract overbodig is – onze klanten blijven bij ons omdat ze de waarde van onze diensten zien.

 Duurzame groei

Voor ons gaat het niet alleen om de cijfers onderaan de streep, maar ook om de impact die we kunnen maken op de groei van onze klanten. We willen ervoor zorgen dat elke investering in online marketing niet alleen direct resultaat oplevert, maar ook bijdraagt aan de langetermijndoelen van de klant. Wij streven ernaar om met elke campagne, iedere optimalisatie en elke nieuwe strategie een solide basis te leggen voor duurzame groei.

Gezamenlijke groei

Bij IQ Leads geloven we ook in gezamenlijke groei. Als onze klanten groeien, groeien wij mee. We willen onderdeel worden van hun succesverhaal, een partner die hen op lange termijn helpt om het maximale uit hun online aanwezigheid te halen. Onze ambitie is om met elke samenwerking een relatie op te bouwen die niet alleen gebaseerd is op prestaties, maar ook op wederzijds vertrouwen en gedeelde successen.

Meer dan goed

Bij IQ Leads streven we er niet alleen naar om de beste in ons vak te zijn, maar ook om de meest betrokken, flexibele en resultaatgerichte partner te zijn die onze klanten kunnen hebben. We luisteren naar hun specifieke wensen en uitdagingen en passen onze strategieën daarop aan. Zo bouwen we aan toekomstbestendige online strategieën die blijven renderen, vandaag en morgen.

Ons Team

  • 2023

    Ook dit jaar breiden we ons team uit met experts. In een snel veranderend online landschap blijven wij up-to-date en streven we naar innovatieve strategieën die onze klanten naar nieuwe hoogten tillen.
  • 2022

    Na een heel goed jaar voor online marketing gaan we er in 2022 weer met volle 100% tegenaan om de online boost van het afgelopen jaar door te zetten voor onze klanten.
  • 2021

    Na een jaar thuiswerken eindelijk weer op kantoor. En nog een nieuwe locatie ook! Voortaan zijn wij te vinden op de Lemelerberg in Alphen aan den Rijn.
  • 2020

    Een nieuw jaar met nieuwe kansen. We breiden langzaam ons team en expertises uit. Marketplaces, social advertising, alles wordt opgepakt voor onze klanten. We gaan nog steeds tot het gaatje. Met volle energie, ondernemerschap en vooral veel plezier laten wij ook dit jaar onze klanten groeien.
  • 2019

    Het jaar bracht weer voldoende veranderingen met zich mee. Binnen ons development team kiezen we unaniem voor WordPress en Lightspeed en laten Magento vallen. Goede resultaten behalen voor klanten is geen rocket science, maar een combinatie van logisch nadenken, keuzes maken en hard werken.
  • 2018

    Ons team, onze kennis en onze klantenkring groeit. Voor iedere klant wordt een passende oplossing gevonden. Coaching, websites bouwen, online marketing inrichten, wij ontzorgen en hebben aandacht voor het resultaat, daar draait het om.
  • 2017

    Alle lichten staan op groen. Vanuit ons nieuwe kantoor op de Europalaan werken we ons nieuwe concept uit. Een hoop nieuwe klanten uit binnen- en buitenland. Meer dan ooit zien we in waar onze kwaliteiten liggen en wat we realiseren voor onze klanten. Daarnaast blijven we ook kritisch kijken naar onze diensverlening. We breiden deze dit jaar uit met de H2H factor (human to Human).
  • 2016

    Tijd voor bezinning. We gaan door maar het roer gaat om. Meer focus op Nederlandse klanten en de full-service gedachte. Een duidelijke keuze voor Lightspeed, Magento en WordPress aangevuld met onze expertise op het gebied van online marketing.
  • 2015

    Het leven gaat niet altijd over rozen, daar komen ook wij achter. De snelle groei zorgt voor een interne tegenslag. Ook bij ons worden wel eens fouten gemaakt, we zijn ook maar mensen. In september volgt nog een grote klap, Eric krijgt een ongeluk en is uitgeschakeld. Het directie team gaat uit elkaar en Eric gaat alleen als directie verder met IQ Leads.
  • 2014

    Doordat we trainees intern opleiding hebben we al snel een pool aan geschikte online marketeers. Ook in onze klantenkring is er een goede groei, de eerste Enterprise Magento shop wordt gebouwd. Een gigantisch traject voor meerdere Europese landen. IQ Leads gaat over de grens.
  • 2013

    We groeien uit onze voegen dus is daar de eerste verhuizing. Een nieuw kantoor aan de Curieweg in Alphen wordt ons nieuwe plekje. Onze kennis gaan we delen door het geven van trainingen en het eerste trainee traject wordt in gang gezet.
  • 2012

    2 Bij een nieuwe dienst hoort een nieuwe naam. Het duurde niet lang voordat de naam IQ Leads werd geboren. We starten met het bouwen en beheren van Wordpress websites en zetten een eigen development afdeling neer. Ook de eerste online marketeers vinden hun weg naar ons kantoor om klanten nog betere dienstverlening te bieden..
  • 2009

    Dat er kansen liggen op het internet is duidelijk. Onze eigen websites staan op de eerste plek in Google. We weten dus hoe het werkt. Hoog tijd om hier wat mee te gaan doen.
  • 2003

    Na jaren dromen wordt de sprong gewaagd. De ondernemersspirit valt niet meer te onderdrukken en het idee achter IQ leads wordt geboren. De eerste website gaat de lucht in, gemaakt door een mannetje